SEO בשנת 2017 – אופטימיזציה למובייל

SEO בשנת 2017

שינוי עיקרי – אופטימיזציה של המובייל כחובה ומרכיב שמשנה את כללים

במבט אחורה וממש בכניסה ל 2017 – עדיין מרבית האתרים, אפילו הגדולים ביותר – צריכים אופטימיזציה ושיפור באתרי המובייל שלהם.
בשנת 2016, קרה הבלתי נמנע, והמובייל עקף את הדסקטופ כהתקן העיקרי המשמש לכניסה לאתרי אינטרנט. אמנם, הדבר לא הגיע כהפתעה גדולה, מפני שעוד ב- 2015 גוגל דיווחה כי יותר חיפושים נערכו במובייל מאשר במכשירים אחרים. בענפים רבים, יראו בזה עניין של מה בכך; לדוגמא, בסוכנות שהובלתי בבריטניה, Bowler Hat, לקוחות ה- B2C שלנו ראו עד 85 אחוזים מכלל הפעלות האתר, כמנוהלות בהתקני מובייל.
נראה שאפשר לומר, שהמובייל באמת הגיע! עם זאת, בעוד שעיצוב רספונסיבי נמצא בסביבה זה זמן מה, והוא מבוסס למדי, עדיין רוב האתרים נופלים בגלל בעיה בשימושיות. כלומר, רוב האתרים עדיין בנויים על הצגה בדסקטופ, ורק לאחר מכן מותאמים למובייל. למשל, טופס שהיה מעצבן יחסית על שולחן העבודה, הוא סיוט מוחלט על המובייל, גם אם בסופו של דבר הוא מגיב.
וזה לא טוב מספיק בשנת 2017, שבה מכשירי המובייל דוהרים למקום הראשון.
במאמר זה נבדוק איך תוכל להבטיח שאתה אכן מבצע אופטימיזציה עבור משתמשי מובייל. נסקור את יסודות העיצוב הרספונסיבי ומהירות טעינת הדף; אבל נתסכל גם מעבר לזה, על חוויית המשתמש המותאמת למכשירי מובייל. לאחר מכן, נסכם את הכול עם רשימת אופטימיזציה למובייל, שבה תוכל להשתמש כדי לזהות הזדמנויות אופטימיזציה.

מה גוגל רוצה?

בשלב זה של השנה, רבים מאנשי הקידום האורגני SEO מתכוננים לקראת שיטות עבודה המומלצות עבור 2017. גארי אילייס מגוגל החמא למי שטענו כי מובייל הוא העניין ב- 2017.
שלוש נקודות מפתח מרכזיות מחומרי קידום המכירות של גוגל הממחישות היטב את החשיבות של האופטימיזציה למובייל:

  • כיום, יותר אנשים מחפשים במובייל מאשר במחשבים.
  • יש סיכוי גדול פי חמש שאנשים יעזבו אתר שאינו מתאים למובייל.
  • למעלה ממחצית ממשתמשי המובייל יעזבו אתר שלוקח לו יותר משלוש שניות להיטען.

מכיוון שיותר אנשים מחפשים במובייל מאשר במחשבים, המובייל מניב יותר צפיות בדפים. אם האתר שלך אינו מתאים למובייל, סביר להניח שמשתמשים לא יישארו בסביבה. ואם האתר שלך איטי, הם אפילו לא יחכו לטעינת הדף.
אם נוסיף לזה את חוסר האמינות של נתונים ברשתות סלולריות, אז האתר שלך צריך להיות מכונה משומנת היטב המותאמת למובייל, או שפשוט אין לך סיכוי אצל הלקוחות.

המדד של מכשירי המובייל

המסמר האחרון בארון הקבורה עבור אתרים המותאמים לדסקטופ הוא תפיסת מובייל-פירסט. אימוץ הפילוסופיה הזו הגיוני, מפני שיותר ויותר חיפושים מתבצעים במובייל מאשר בדסקטופ. עם זאת, כרגע, הדירוג עדיין מבוסס בעיקר על גרסת הדסקטופ של האתר.
כשזה יקרה, התוכן והקישורים של האתר מותאם המובייל שלך, יחד עם גורמים אחרים כמו – מהירות, חווית משתמש וכן הלאה – יהיו המניעים המרכזיים של מנוע החיפוש. הדסקטופ עדיין יהווה גורם, אבל בעל חשיבות משנית. קודם כל המובייל.
והכתובת על הקיר גבירותי ורבותי – המובייל אמנם היה חשוב זה זמן מה, אבל 2017 היא השנה שבה הוא יהפוך לגורם המפתח בשיפור הדירוג ושיעורי השימושיות של מבקרים באתר.
החדשות הטובות הן, כי זו הזדמנות עבור מי שבאמת עובד על פיתוח יתרון על פני המתחרים שלו. אמנם זה ייקח זמן, אבל חציית המכשול הזה היא הדרך קדימה, ועדיף לעשות זאת לפני שהמתחרים שלך יגיעו לשם, וימקמו את עצמם במקום טוב יותר.

גישה ידידותית למובייל

המוקד הראשון בהשגת יתרון הוא להסתכל עד כמה התוכן שאנו מספקים הוא ידידותי למובייל.
ישנן שלוש גישות אפשריות:

  • עיצוב רספונסיבי לאתר
  • תוכן דינמי
  • הפרדה בין כתובות האתרים (אתר למובייל ולדסקטופ)

עיצוב רספונסיבי לאתר הוא הדרך שעליה גוגל ממליצה כדי להתמודד עם אתרים מותאמים למובייל, ולפיכך, זו הגישה שצריכה להנחות אותך, אלא אם יש לך סיבות ממש טובות מדוע לא לעשות זאת, עיצוב דינמי כבר קיים זמן מה, ולכן אינו רעיון חדש. עם זאת, אנחנו עדיין רואים אתרים דינמיים באופן טכני, שעדיין לא מספקים למשתמש את החוויה הרצויה.
בסופו של דבר, עיצוב דינמי הוא רק חלק קטן ביצירת אתרים מותאמים למובייל באמת.

 אופטימיזציה למובייל

לגוגל יש מספר כלים לבדיקת השימושיות למובייל, והרבה מעבר לזה, לקונסולת החיפוש של גוגל (Search Console) יש דו"ח שימושים במובייל, המפרט בעיות ברמת הדף.
כדאי לנצל את הכלים האלה בפיתוח האתר החדש שלך, ולהשתמש ב-Search Console, כדי לעקוב אחר בעיות לאורך חיי האתר.
קונסולת החיפוש של גוגל בודקת את בעיות השימושיות הבאות במובייל:

  1. שימוש ב- Flash – רוב דפדפני המובייל לא מרנדרים פלאש, ולפיכך יש צורך להשתמש בטכנולוגיות מודרניות יותר.
  2. Viewport לא מוגדר – ה-viewport metatag עוזר לדפדפנים לעשות התאמת קנה מידה לדף, כך שיתאים למכשיר ספציפי.
  3. Viewport ברוחב קבוע – בעיה זה מנסה לעקוף עיצוב מובייל עם דפים ברוחב קבוע, והשימוש הטוב ביותר בו הוא כאשר העיצוב הוא רספונסיבי.
  4. התוכן אינו מותאם לגודל של ה-Viewport – במקרה זה תוכן הדף אינו מתאים לחלון, והמשתמש צריך לגלול. ניתן לתקן בעיה זו בשימוש ברוחב יחסי במקום ברוחב קבוע.
  5. גודל גופן קטן – זוהי בעיה של שימוש בקנה מידה, אשר דורשת ממשתמשים לצבוט את המסך על מנת להגדיל.
  6. אלמנטי מגע קרובים מדי – זוהי בעיית שימושיות נפוצה, שבה קשה להקיש על אלמנט נתון, בלי לגעת באלמנט הסמוך.
  7. שימוש ב- Interstitial – באנרים התופסים את המסך כולו מהווים חוויית משתמש גרועה במכשיר מובייל, וגם זה משהו שגוגל תנסה לפתור בשנת 2017.

אלו הם האלמנטים הטכניים העיקריים שגוגל מחפשת, ומדווחת למנהלי אתרים.
אופטימיזציה של האתר שלך באופן המנסה להתמודד עם בעיות אלה, עשויה להשפיע באופן חיובי על האופן שבו השימושיות של האתר מדורגת על ידי Google, ובוודאי להשפיע באופן חיובי על המשתמשים. שוב, Win Win Situation.

אמצעים לאופטימיזציה של המובייל

  1. אתרים ידידותיים למובייל
    https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/
  2. מבחן לבדיקת אתרים ידידותיים למובייל
    https://search.google.com/search-console/mobile-friendly
  3. דו"ח שימושיות למובייל
    https://support.google.com/webmasters/answer/6101188?hl=en

מהירות טעינת דף

מהירות טעינת דף חשובה בכל מכשיר, אבל זה יכול להיות עניין קריטי במובייל – כאשר משתמשים נמצאים בחוץ, ומחפשים תשובות מהירות. דף שנטען במהירות יחסית ברשת WiFi, עשוי להיות פחות מהיר ברשת נתונים סלולרית. G4 מספקת כמה שיפורים הקשורים במהירות, אך הכיסוי (בבריטניה לפחות) הוא לא משהו שאפשר לסמוך עליו.
יש, עם זאת, מגוון של שיטות עבודה מומלצות לשיפור מהירות הדף. ושוב, גוגל באה לעזרתנו, והפעם עם הכלי PageSpeed insights. כלי זה מאפשר להעריך בקלות את מהירות טעינת הדפים, ונותן עצות בנוגע למה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר.
PageSpeed insights בנוי עכשיו כחלק מהמבחן לבדיקת אתרים ידידותיים למובייל:
https://search.google.com/search-console/mobile-friendly
https://testmysite.withgoogle.com/  – אטרקטיבי יותר
ביצוע השיפורים הבסיסיים שעולה מהכלי PageSpeed insights , ושירות אחסון מהיר יותר –  עשויים להפחית את זמן הטעינה עד שתי שניות בערך.
היופי במקרה הזה הוא שאפשר לקבל ערכים מדויקים על זמן טעינה, ותובנות ברורות על מה שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב. אמנם יש צורך לבצע התאמה אישית ל CMS שלך (מערכת ניהול התוכן), אבל לעיתים קרובות אפשר לקבל 80 אחוז תוצאות, ולהשקיע רק 20 אחוז מאמץ.
כשמדברים על  מהירות טעינת דף במובייל, חייבים לקחת בחשבון גם את האצת מהירות הטעינה (AMP).
AMP תוכנן כדי לאפשר לטעינה האיטית, המסורבלת והמתסכלת שמתרחשת לעיתים קרובות ברשת הסלולרית, להיטען באופן מיידי בכל מקום.
מהירות – גורמת הן למשתמשים והן למנועי החיפוש להיות מרוצים.
מקורות  לבדיקת מהירות טעינת דף:

חווית המשתמש במובייל

עיצוב ידידותי למשתמש ומהירות טעינת הדף הם המרכיבים הבסיסיים של אתר מותאם למובייל. עם זאת, שני מרכיבים אלה לבדם, אינם יוצרים אתר מותאם בצורה מושלמת.
לראשונה כתבתי אודות עיצוב רספונסיבי ב-2012, ואף על פי כן, למרות הגישה החצי בוגרת, אתרים רבים שעושים שימוש בעיצוב רספונסיבי עדיין אינם עונים על הדרישות והצרכים של משתמשי המובייל.
היישום הטכני הבלתי בשל של עיצוב רספוניסבי אין בו די כדי לפתור את הבעיה. במקום זאת, המעצב חייב להיכנס לנעליים של המשתמש, כדי להבין מהם הרצונות והצרכים מהשימוש באתרים במובייל.
למרבה המזל, אנשים טובים בגוגל וב AnswerLab ערכו מחקר כדי לקבוע כיצד משתמשים במגוון רחב של אתרי מובייל. מטרת הדו"ח היא לגבש שיטות עבודה מומלצות עבור עיצוב אתר מובייל.
לצערי, הדו"ח לא עשה הרבה רעש, וחבל; מפני שהוא מספק את הסקירה הכללית הטובה ביותר שראיתי עד כה לגבי הצעדים שמעבר לאופטימיזצית המהירות והידידותיות למשתמש.
תוצאות המחקר זוקקו ל- 25 עקרונות לעיצוב אתרים במובייל, שמחולקים לחמש קטגוריות עיקריות:

  • דף הבית וניווט באתר
  • חיפוש באתר
  • מסחר ויחס המרות
  • טופס הרשמה
  • שימושיות והמארז

המסקנה המרכזית מהדו"ח הייתה שמשתמשי המובייל הם מכווני מטרה. הם מצפים להשיג את המטרה שלהם במהירות, בקלות ובמינימום מאמץ; בלי לצבוט כדי להתקרב, בלי אופני ניווט מבלבלים, ושהאלמנטים לא יהיו קרובים מדי זה לזה.
ההצלחה באה מהתמקדות בחוויית המובייל; תן למשתמשים מה שהם רוצים ולפי התנאים שלהם, ועשה שיהיה להם קל להשיג את מטרתם.
כמו כן ראוי לציין, כי עד כמה שהכלים האלה שימושיים, אי אפשר לנצח את בדיקות המשתמש הישנות והטובות. קבע את המטרות שיהיו למשתמשים באתר שלך, ולאחר מכן תן למספר משתמשים לבחון את העניין במגוון מכשירים. התובנות שתוכל להשיג מבדיקה כזו הן בעלות ערך רב, ויאפשרו לך להבין את ההשלכות האמתיות של האופן שבו משתמשים באתר שלך.
אני גם מעריץ גדול של כלים המתעדים כיצד משתמשים באתר. ב- Bowler Hat, אנחנו עושים שימוש ב- Inspectlet, המספק קטעי וידאו של הפעלות משתמש, מיפוי נקודות חום, מיפוי נקודות גלילה ותכונות נוספות. עם כלי כזה, המקליט הפעלות משתמש – ישנה בדיקת שימושיות תמידית (כל עוד אתה צופה בסרטונים, כמובן).
הכלי מציע גם אפשרויות סינון טובות, המאפשרות לזהות בקלות דפוסים, ולבחון אופני שימוש של משתמשים אמתיים באתר שלך. שילוב הכלי הזה עם מידע מ- Google Analytics יכול להיות מלמד ביותר. בוא נגיד ש- GA אומר לך ש-50 אחוז מהמשתמשים עוזבים את האתר בעמוד השני של הצ'ק אאוט. עכשיו אתה יכול לראות בדיוק מה עושים אותם המשתמשים, ולהבין מדוע הם נתקלו בבעיות.
כך שבסופו של דבר, שני המרכיבים החיוניים לביצוע אופטימיזציה למובייל – הם שילוב של כלים שונים במקביל לבדיקות משתמש אמתיות.
עזרים להעצמת חווית המשתמש במובייל

  1. עיצוב וממשק משתמש
    https://developers.google.com/web/fundamentals/design-and-ui/
  2. בדיקת שמישות למובייל
    http://usabilitygeek.com/usability-testing-mobile-applications/
  3. Google and AnswerLab optimizing for multiple screens
    http://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/en//intl/ALL_ALL/think/multiscreen/pdf/multi-screen-moblie-whitepaper_research-studies.pdf
  4. Inspectlet
    http://www.inspectlet.com/

רשימת פעולות לאופטימיזציה במובייל

אז יש לנו שלושה מרכיבים בסיסיים לבניית אתרי מובייל שישמחו את המשתמשים, ואת יחס ההמרה לפי הז'רגון המקומי של גוגל.

  1. עיצוב רספונסיבי
  2. מהירות הטעינה של העמוד
  3. עיצוב ושימושיות

להלן רשימה המבוססת על שלושת התחומים המרכזיים שנסקרו במאמר זה. אנו משתמשים ברשימה כדי לבדוק את האתרים, ולאתר תחומים טעוני שיפור.
בחנו אתרים רבים, ועדיין לא מצאנו אתר המספק חוויית משתמש מושלמת למובייל. ברוב המקרים, יש באתרים הרבה מקום לביצוע אופטימיזציה.

אופטימיזציה בסיסית למובייל

  1. עיצוב רספונסיבי
  2. מהירות טעינת הדף
  3. מהירות אחסון

דף הבית וניווט באתר

  1. שמירת קריאה לפעולה קדימה ובמרכז.
  2. שמירה על תפריטים קצרים וקולעים.
  3. שיהיה קל לחזור אל דף הבית.
  4. לא לתת למקדמי מכירות לגנוב את ההצגה.

חיפוש באתר

  1. הפיכת החיפוש באתר לגלוי.
  2. וודא שתוצאות החיפוש לאתר רלוונטיות.
  3. הפעלת מסננים כדי לשפר את החיפוש באתר.
  4. הדרכת המשתמשים לתוצאות חיפוש טובות יותר.

מסחר ויחס המרה

  1. אפשר למשתמשים לחקור לפני שהם מתחייבים.
  2. אפשר למשתמשים לרכוש כאורחים.
  3. השתמש במידע קיים על מנת למקסם את הנוחות.
  4. השתמש בכפתורי "קריאה לפעולה" עבור משימות מורכבות.
  5. עשה שיהיה קל לסיים המרה במכשיר אחר.

טופס כניסה

  1. טופס כניסה זורם ופשוט.
  2. בחר את שיטת הכנסת הנתונים הפשוטה ביותר עבור כל משימה.
  3. ספק תצוגה ויזואלית של לוח שנה.
  4. מזער שגיאות בטופס, באמצעות אימות בזמן אמת.
  5. עצב טפסים יעילים.

גורם השימושיות והצורה

  1. בצע אופטימיזציה של האתר כולו למובייל.
  2. אל תגרום למשתמשים לצבוט כדי להגדיל את התצוגה.
  3. אפשר להגדיל תמונות מוצרים.
  4. הסבר למשתמשים איזה כיוון מסך עובד הכי טוב.
  5. שמור על חלון דפדפן יחיד.
  6. המנע מקישור לאתר הדסקטופ.
  7. היה ברור בנוגע לסיבה שאתה זקוק למיקום המשתמש.

אופטימיזציה של המובייל כיתרון תחרותי

בעבודה לפי הרשימה המוצעת למעלה, יש מעבר לבסיסי ולמובן מאליו. אנו יוצרים ממשק משתמש אשר נועד להפוך את החוויה של משתמשים מונחי מטרה במובייל למענגת באמת. אין ספק, שמניסיוני ביום-יום באינטרנט, אני כמעט ולא מוצא מקרים כאלה. אפילו כשאני חובש את כובע ה- SEO וה- UX שלי, אפשר לומר שאפילו האתרים של הטיטאנים יכולים להשתפר בהרבה.
אז בואו ונתמקד בכל אחד מתחומים אלו, כדי ליצור אתר מהיר, שיהיה גם תענוג למשתמש במכשיר המובייל. אנחנו עוזרים למשתמשים שלנו להשיג את המטרות שלהם, ובתמורה, אנחנו מקבלים תוצאות טובות יותר מהשיווק שלנו. מנראות משופרת בחיפוש האורגני לשיעורי שימושיות משופרים בכל הערוצים האחרים – התמקדות במשתמשי המובייל מאפשרת לנו לפתח יתרון תחרותי על פני המתחרים שלנו.
קשה לזייף יתרונות תחרותיים. אבל, כאן יש הזדמנות ברורה למהירים ולאמיצים. בשנת 2017, התמקד במשתמשי המובייל, והשאר את המתחרים שלך באבק הדיגיטלי.
חזרה לקטגוריית מאמרים בנושא קידום אתרים
מעבר לדף ראשי קידום אתרים.