הנגשת אתרים וחוק הנגישות בפרט

חוג נגישות אתרים

חוק הנגישות

חוק הנגישות מתקרב בצעדי ענק גם לעולם הדיגיטל ובחודש אוקטובר 2016 מדינת ישראל יישרה קו בנושא נגישות יחד עם מדינות נוספות בעולם, על מנת לאפשר לאוכלוסייה נוספת ליהנות משירותים הניתנים במדיה לקהל הרחב.

הנגשת אתרים

באופן טבעי בעלי אתרים מעט מבולבלים מהתקנות ומהחוקים החדשים בנושא הנגשת אתרים – ובצדק! חברת SEO-UP כאן כדי לעשות לכם סדר בנושא ולתת לכם את כל המידע המקיף על נגישות אתרים. למה? מתי? מי? איך? הכל בכתבה הבאה!
למה?
ראשית, נציין כי אוכלוסיית בעלי המוגבלויות מונה כ- 25% מכלל הגולשים ברשת, כך שגם הם יכולים להיות לקוחות פוטנציאליים עבורכם, הרי כל בעל אתר מעוניין בוודאי להגדיל את החשיפה לאתר שלו ב– 25% ולהגיע לקהל נוסף.
כיום כל גוף ציבורי, פרטי או מוסדי מחויב על פי החוק להנגיש מתחמים לבעלי נכויות. אנו רואים זאת בקניונים, במרכזים מסחריים ובכל מקום אפשרי. הרעיון הוא לאפשר לבעלי מוגבלויות לקבל שירות מכל עסק בהתאם למגבלות הפיזיות שלהם, בין אם מדובר על נכים בכיסא גלגלים, כבדי שמיעה, כבדי ראייה ועוד.
חוק הנגישות מתקרב בצעדי ענק גם לעולם הדיגיטל ובחודש אוקטובר 2016 מדינת ישראל יישרה קו בנושא נגישות יחד עם מדינות נוספות בעולם, על מנת לאפשר לאוכלוסייה נוספת ליהנות משירותים הניתנים במדיה לקהל הרחב.
מתי?
אם ברשותכם אתר קיים, עליכם להנגיש אותו תוך 36 חודשים מכניסת התקנות לתוקף, כלומר עד ה- 25 לאוקטובר 2016.
במידה וביצעתם תוספות ושינויים עד 24 חודשים מתחילת התקנות, כלומר עד ה- 25.10.15 עליכם להנגיש את התוספות עד 36 חודשים מכניסת התקנות לתוקף.
בניתם אתר חדש שהועלה לאוויר תוך 24 חודשים מתחילת התקנות? עליכם להנגיש אותו תוך 36 חודשים מכניסת התקנות לתוקף, כלומר עד 25.10.16.
אתר חדש או תוספת לאתר קיים שהועלו החל מ- 24 חודשים מתחילת התקנות (עד 25.10.15).– חייבים להיות מונגשים מידית.

לחצו כאן לקבלת הצעת מחיר לנגישות האתר שלכם

מי?
סעיף 35 לתקנות בנושא חוק הנגישות קובע כי כל חברה המספקת "שירות ציבורי" או "מידע על אודות שירות ציבורי" דרך אתר אינטרנט, מחויבת להנגיש את האתר, כך שגם בעלי מוגבלויות יוכלו ליהנות מהשירותים ומהמידע המופיע בו.
חובת הנגשת האתר חלה על כל מי שמחזיק ברשותו אתר אינטרנט, בין אם מדובר על אתר ציבורי כדוגמת רכבת ישראל, ביטוח לאומי וכו', ובין אם מדובר על חברות קטנות ובינוניות ואפילו על עסקים קטנים. חשוב לציין כי קיימת רשימת פטורים, אך היא מסויגת ודי קשה להשגה.
איך?
כל אתר חייב להיות מונגש על פי החוק עבור בעלי מוגבלויות שונות כדוגמת עיוורים ולקויי ראייה, בעלי מוגבלויות מוטוריות ובעלי ליקוי שמיעה.

  • עיוורים ולקויי ראייה זקוקים לטקסט גדול יותר, כך שיש צורך להתקין תוכנת "קורא מסך", כדי לאפשר להם לקרוא טקסט גדול יותר (A;AA;AAA).
  • בעלי מוגבלויות מוטוריות בידיים – מדובר בקושי בתפעול העכבר, כך שיש צורך להתקין פיצ'ר שיאפשר להם לתפעל את האתר על ידי מקש ה- TAB והחצים ללא שימוש בעכבר.
  • לקויי שמיעה זקוקים לכותרות בזמן צפייה בסרטוני וידאו. במקרה זה יש צורך להוסיף כותרות לטובת שמיעה אפקטיבית, יש צורך להדגיש קישורים באתר ולהוסיף כותרות לסרטוני הווידאו.

צירפנו לכם לינק בו תוכלו לבדוק אם האתר שלכם מונגש – לחצו כאן. לכל שאלה בנושא, תוכלו לפנות לצוות המומחים של SEO-UP.

לחצו כאן לקבלת הצעת מחיר לנגישות האתר שלכם